Masterclass Showdans

NATASCHA DEJONG EN BRETT STURGIS

Masterclass Showdans – Natascha Dejong en Brett Sturgis

 

Tijdens Danskamp 2018 komen Amerikaanse topchoreograaf Brett Sturgis en topdanser Natascha Dejong alle kennis die ze van Showdans hebben aan jullie overbrengen.

Masterclass Showdans

Natascha Dejong

en

Brett Sturgis

 

Tijdens Danskamp 2018 komen Amerikaanse topchoreograaf Brett Sturgis en topdanser Natascha Dejong alle kennis die ze van Showdans hebben aan jullie overbrengen.

Natascha Dejong

Natascha Dejong studeerde in 2003 af aan Codarts en vervolgde haar opleiding in New York bij ‘The Ailey School’ en in Los Angeles bij ‘EDGEPAC’.

Natascha heeft in binnen- en buitenland ervaring opgedaan. Ze was onder andere te zien in de musicals Cats, Chicago en Dirty Dancing, in moderne dansproducties ‘Red, Yellow and Blue’ van Isabelle Beernaerts, ‘The Pilgrim Project’ van Joost Vrouenraets en I/II/III/IIII van Kris Verdonck. Ze was tevens te zien in de opera ‘Orfeo ed Euridice’ en stond ze op het Londense West End met ballroom en latin dansgezelschap ‘Burn the Floor’.

Naast haar werkzaamheden in het theater is ze ook actief in het commerciële werkveld. Ze was onder meer te zien in X Factor UK, Strictly Come Dancing, The voice of Holland en Let’s Dance Duitsland. In 2010 behaalde ze de finale van SYTYCD. Naast haar carrière als danseres is ze actief als dansdocente en jurylid bij onder meer de Toneelacademie Maastricht, Lucia Marthas en de Kunstbende.

Brett Sturgis

Deze Amerikaanse choreograaf heeft zijn roots in the bronx, New York. Na af te studeren als danser en klassiek vocalist aan de PPAS & Talent Unlimited H.S vervolgde ook hij zijn opleiding in New York aan ‘The Alvin Ailey School’ en bij ‘Ballet hispanico’ en ‘Amas Musical Theater’ om zijn kwaliteiten uit te breiden.

Brett heeft over de hele wereld gedanst, gechoreografeerd en geproduceert. Zo was hij onder andere te zien in de musicals On Your Feet, Aida, Sweet Charity, Fuerza Bruta, Twist en Jesus Christ Superstar-The Gospel en heeft hij reclames gedaan voor Nissan summer savings, Hershey Take Five en Genspec Vitamins. Daarnaast heeft hij als danser en choreograaf samen gewerkt met onder andere Warner bros, Disney, Madonna (Hard Candy), Chris Brown, Neyo, Georgina Verbaan, Kylie Minogue, Craig David, Eddie Torress Dance Co.,Orchestra De La Luz, WNBA’S Liberty Torch Patrol, Culture Shock, La Santa Luz Dance Co, Opus Dance Co.

Naast al zijn werk als choreograaf en danser geeft Brett al dansles sinds hij 15 jaar is. Na zijn opleiding heeft hij lessen gegeven in Amsterdam bij ‘Lucia Marthas Dans Academie’, ‘Fontys Academie’, ‘Danceworks’ in London, in Los Angeles bij ‘Debbie Allen Dance Academy’ en ook in New York bij ‘Broadway Dance Center & Steps’.

Momenteel zijn zowel Brett als Natascha te zien in de musical ‘On your feet!’. Als geen ander weten zij wat je nodig hebt om een echte Showdans te creëeren en dat gaan ze je tijdens Danskamp 2018 vertellen én laten zien! Dat wil je natuurlijk niet missen 🙂