Wij zórgen oprecht voor uw kind

Heerlijk en bijzonder: 5 dagen lang op dansvakantie, maar stiekem is dat ook best een beetje spannend. Voor u als ouder kan het natuurlijk net zo spannend zijn! U voelt als ouder de enorme verantwoordelijkheid en wij op onze beurt voelen die ook. We vertellen u dan ook graag hoe wij precies zorg dragen voor uw kind en welke faciliteiten we daarvoor op locatie hebben. Mochten er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, aarzel dan niet en neem vooral contact met ons op.

Dagelijkse begeleiding

Helder aanspreekpunt: De Groepsbegeleider

Op Danskamp is er 24 uur per dag begeleiding beschikbaar voor de deelnemers. Zolang de kinderen wakker zijn, is de groepsbegeleider het eerste aanspreekpunt. Als uw kind ergens mee zit, vragen heeft, twijfels, ideeën: kunnen ze altijd meteen naar de groepsbegeleider toe. Bij aankomst is het eerste dat we letterlijk doen (na het voorlezen van de huisregels): kennismaking binnen de groep met de persoonlijke groepsbegeleider. Deze heeft ook een signalerende functie; bijvoorbeeld om te observeren of kinderen het naar hun zin hebben en goed mee kunnen komen. Een begeleider introduceert bij onze deelnemers ook het buddy-systeem en telt kinderen na iedere activiteit en voor het slapen gaan. En waar nodig: lezen ze natuurlijk een verhaaltje voor.

Persoonlijke aandacht: De Sociaal begeleider

Een belangrijke kracht binnen ons team, vanaf het eerste jaar, is de sociaal begeleider. Deze is fulltime beschikbaar en is de belangrijkste EHBO-er. Ze heeft een medisch- en sociale achtergrond, passie voor dansen en werken met kinderen. Tijdens alle activiteiten houdt ze een oogje in het zeil. Zijn er kinderen die opvallend vaak een blessure hebben? Heeft iemand heimwee? Drinken de kinderen genoeg? Is de workshop misschien te moeilijk? Voorkomen is beter dan genezen, daarom geloven we ook in de zorgtaak van de Sociaal begeleider. Ze houdt ruggespraak met de groepsbegeleiders en neemt waar nodig contact op met ouders. Ook is ze verantwoordelijk voor het (geregistreerd) toedienen van meegegeven medicijnen.

Bijzondere momenten: Nacht EHBO

Ook ’s nachts kan een kind zich plotseling niet lekker voelen. Mogelijk door heimwee, maar ook een buikgriepje of ander ongemak kan onze deelnemers parten spelen. We hebben een separate Nacht-EHBO die goed herkenbaar is voor de deelnemers. Tijdens de uitleg op maandagochtend besteden we hier ook specifiek aandacht aan.

Kwaliteit: Kundige Hulpverleners

Tijdens Danskamp ben je natuurlijk fysiek veel en erg actief bezig, daarom hebben we drie gecertificeerde en ervaren EHBO’ers binnen ons team. Niet alleen zijn die Oranje Kruis gecertificeerd, ook hebben ze alle specifieke aantekeningen voor o.a. EHBO bij kinderen, sportletsel en reanimatie. Onze deelnemers kunnen 24/7 terecht bij het team. Op medisch vlak is er tevens ruggespraak met 2 artsen die telefonisch bereikbaar zijn voor acute of bijzondere vraagstukken. Het EHBO-team maakt gebruik van een door ons intern ontwikkeld registratie-systeem. Op telefoons en iPads kunnen onze teamleden alle contactmomenten met deelnemers registeren. Zo kunt u als ouders ook achteraf zien of uw kind hulp nodig had, hoe, wanneer, en met welke materialen dit is uitgevoerd. 

Medicijnen

Sommige kinderen gebruiken medicijnen, structureel of incidenteel. Geen enkel probleem, onze Sociaal Begeleider beheert namens u de medicijnen. Kinderen mogen dit in beginsel niet zelf beheren, omdat wij simpelweg de verantwoording dragen. Bij aankomst geeft u een uitgebreide instructie en levert u de medicijnen in. Deze worden nauwkeurig ingevoerd in ons eigen registratie systeem. Inclusief extra opmerkingen, tijden, inname-momenten en andere belangrijke zaken. Onze medewerkers registreren iedere inname en krijgen een automatische herinnering als het systeem een onregelmatigheid detecteert. Hierdoor kunt u de zorg voor uw kind met een gerust hart aan ons overlaten.

Diëten

Op locatie zijn twee chefkoks aanwezig die iedere dag prachtige, gezonde en verse maaltijden bereiden. Uiteraard wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan het eten dat voor kinderen met een dieet wordt gemaakt. Geeft u vooraf vooral duidelijk aan wat uw kind wel- of niet mag eten,  dan maken onze koks altijd een passend alternatief. Niet alleen met het avondeten houden we rekening met diëten, we kunnen ook voor gluten- en lactosevrij brood zorgen en we hebben ook altijd alternatieve snoepjes bij ons. Let wel: bij gezonde voeding hoort ook een divers en voedselrijk voedingsschema. Wij houden er zicht op dat alle kinderen genoeg, gezond en op tijd eten en drinken.

Speciale Instructie

Heeft uw kind overmatig last van heimwee? Spelen er belangrijke zaken in de familie die uw kind mogelijk bezig houden tijdens Danskamp? Is er op enige manier sprake van een speciale instructie op gedrags- of sociaal niveau? Aarzel dan niet en neem VOORAFGAAND aan Danskamp alstublieft telefonisch contact met ons op. Wij analyseren graag met u op welke manier wij uw kind optimaal kunnen ondersteunen tijdens deze kampweek. Omdat Danskamp enkel werkt met professionals, die buiten Danskamp ook in het respectievelijke vakgebied werkzaam zijn, kunnen we vaak meer bieden dan mensen denken. Alleen is het dan wel cruciaal dat u tijdig contact met ons opneemt 🙂